« Tillbaka

Alfrida, träd på ledning, helikopterbesiktning och klass 2-varning

Våra elmontörer och driftpersonal har jobbat stenhårt för att återställa förödelsen efter stormen Alfrida, som drog in över stora delar av Sverige i tisdags den 2 januari, för att se till att alla våra elnätskunder skulle få tillbaka strömmen. Och nu är vi i mål och klockan är 17.30 måndag 7 januari! Pust!

Det kan dock förekomma avbrott som vi inte känner till och då ska du göra en felanmälan med namn, telefonnummer samt exakt adress till oss på telefon 0176-71820.

Även fast samtliga kunder har fått tillbaka strömmen så har vi enormt mycket jobb kvar för att återställa elnätet till ursprunget. Vissa skador är provisoriskt lagade och på andra håll ligger det fortfarande träd över ledningar. För att kunna åtgärda detta kommer vi med kort varsel vara tvungna att bryta strömmen till många fastigheter under en kortare eller en lite längre stund beroende på hur stort arbetet är. Vi kommer i största mån försöka avisera dig som blir berörd via brev i lådan ca 1 dygn innan. Är läget akut bryter vi strömmen utan avisering.

Vi vill påminna om att nedfallna stolpar och elledningar INTE skall beröras. Detta kan innebära livsfara. Gör heller inga egna försök att kapa träd som ligger mot/i närheten av ledningar och stolpar.

Vi har personal (trädröjare och elmontörer) ute som strukturerat besiktar hela vårt elnät för att åtgärda träd som ligger på ledningarna. Vi kan inte ge några tidsaspekter för enstaka områden men tror att vi ska klara av detta på 1-2 månader. Ser du något som ser akut ut ska du anmäla detta till oss på info@norrtaljeenergi.se.

Om vädret tillåter kommer vi besikta våra ledningar med lågt flygande helikopter onsdag 9 januari och torsdag 10 januari för att ytterligare få koll på uppkomna skador. Besiktningen sker med filmkamera vilket underlättar arbetet otroligt mycket för oss.

Med tanke på den klass 2 varning som SMHI utfärdat för kommande dygn (8 januari) så håller vi tummarna för måttliga mängder blötsnö och blåst.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till våra förstående kunder! Dessutom ett stort tack till vår tappra och starka personal och även till alla våra entreprenörer som alltid ställer upp!

TACK!

« Tillbaka