Hållbarhetsdagarna

Vi på Norrtälje Energi bjuder härmed in alla blivande sjätteklassare till höstens 1899-projekt – Hållbarhetsdagarna! Det blir en dag i hållbarhetens tecken där vi vill hjälpa till att öka kännedomen om de Globala målen och Agenda 2030.

Vad är hållbarhet – social, ekonomisk och ekologisk? Vad är Agenda 2030 och vad innebär de 17 globala hållbarhetsmålen? Hur kan vi använda dessa mål i vår vardag? Och hur kan vi själva bidra?
Under dagen inriktar vi oss på några av målen och tillsammans med olika övningar lär oss om odling, kretslopp, vatten och energi. En bra dag för fokus på skolämnena biologi och fysik.

Dagen genomför vi tillsammans med Norrtälje Naturcentrum och våra egna kunniga medarbetare. En del av dagen tillbringar vi i de härliga miljöerna på Färsna gård och den andra delen av dagen tillbringar vi på vårt kraftvärmeverk Arsta där vi naturligtvis går på en spännande rundvandring och får lära oss hur vi tillverkar el och fjärrvärme. Vi hoppas ni ska tycka detta är lika givande och utvecklande som vi gör! Det är överskottet från vår egen 1899-el som gör detta projekt möjligt – så ett stort tack till våra kunder.

Hur?
Du kan välja mellan två olika alternativ, antingen börjar ni dagen med ett studiebesök på vårt kraftvärmeverk eller så startar den på Färsna gård.

Alternativ 1: Start klockan 8:45 på Färsna gård. Efter en gemensam lunch åker gruppen upp till Arsta kraftvärmeverk. Dagen slutar cirka 13.30.

Alternativ 2: Start 9.45 på Arsta kraftvärmeverk. Efter visningen åker gruppen till Färsna gård där det äts gemensam lunch innan aktiviteterna startar. Dagen slutar cirka 14.00.

Skolan ansvarar för att ta sig till och från Färsna gård/Arsta men vi löser busstransport mellan Färsna och Arsta.
Skolan ansvarar för att barnen har med sig lunch.
Mer detaljerad information kommer efter att anmälan är gjord.

I formuläret nedan skickar ni in ert önskemål om dag och tid som passar er bäst.  Fyll gärna på under meddelande om det finns fler dagar som passar.
Vi bokar löpande så se till att vara ute i god tid för att säkra just ert önskemål – först till kvarn! Har skolan en 4-6 eller 5-6 klass går det också bra men i första hand är det höstens sexor som vi riktar oss till. Har man elever i årskurs 4 och 5 med behövs ofta fler ansvariga vuxna med på vårt kraftvärmeverk.

Sista svarsdatum: 28 augusti 2020

Då vi försöker få ihop ett visst antal elever per dag så kan det eventuellt bli så att det även är elever från andra skolor med. Vi följer löpande utvecklingen och de råd/restriktioner som gäller kring Covid-19 och detta kan komma att påverka utformningen/genomförandet av dagarna.

Vid eventuella frågor kontakta Erica Lindholm.

Anmälan Hållbarhetsdagarna 2020

* Obligatoriska fält

Om personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter som du lämnar i kontakt med oss eller vi samlar in enligt gällande lagar, föreskrifter och förordningar. Här kan du läsa mer om vår hantering av personuppgifter