« Tillbaka

Starta med Earth Hour?

Vi har i flera år varit med och försökt uppmärksamma klimatfrågan genom att delta i Earth Hour och sprida budskapet i våra kanaler. Så även i år. Det är dags att släcka lamporna igen mellan klockan 20.30 – 21.30 lördag 30 mars. Vi har själva under året som gått genomfört ett antal investeringar för att, så småningom, försöka uppnå ett klimatneutralt företag. Och vårt hållbarhetsarbete fortsätter.

Nu vill vi alltså igen slå ett slag för Earth Hour som började som en symbolhandling med att släcka ljuset för klimatet till att idag ha vuxit till en rörelse med miljontals människor, företag och städer med i ledet. I år står även den minskade biologiska mångfalden i fokus då bestånden av vilda ryggradsdjur i snitt minskat med 60 procent sedan 1970.

Hur påverkar klimatförändringarna våra djur och hur påverkar förlusten av dem klimatförändringarna? Vad kan jag göra för att vända trenden? Vad gör mina handlingar för skillnad i det stora? Var ska man börja? Vad finns det för hjälpmedel? Vad kan jag göra?

Detta är flera av de frågor som brukar dyka upp vid diskussioner om vad varje individ kan göra för att hjälpa till och hejda klimatförändringarna. Starta med att delta i Earth Hour! Ladda ned en eller ett antal appar med olika inriktning och utmana sedan familjen, kollegor, släkt och vänner!

Världsnaturfondens hemsida finns många roliga samlade:

Deedster – räkna ut ditt klimatavtryck, quizza dig till ökad kunskap om hållbarhet samt sänk ditt avtryck genom att göra mikrouppdrag.

Fiskguiden – bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk (fiskodling) genom att göra medvetna val när du köper fisk och skaldjur.

GoMore – via GoMore kan du boka samåkning eller erbjuda skjuts när du reser från A till B.

Karma – rädda matsvinn. En tredjedel av all mat slängs! Med appen Karma kan du köpa mat som blivit över från såväl restauranger och kaféer som matbutiker för halva priset.

Läs mer om Earth Hour här!

« Tillbaka