« Tillbaka

Tillsammans gör vi Roslagen grönare!

Vi på Norrtälje Energi jobbar kontinuerligt för en bättre miljö och nu tar vi nästa steg i att göra det enklare för elkonsumenterna att vara klimatsmarta. Den 1 april kopplade vi om i elkablarna till de som ännu inte gjort ett miljöval själva, så nu har alla våra kunder skön miljöel i sina kontakter utan att de behövt göra någonting. All el vi levererar är dessutom godkänd att använda av företag som är KRAV-certifierade och den finns i tre olika varianter:

1899, vår egen lokalproducerade el från vårt kraftvärmeverk i Norrtälje som eldas med biomassa.
Vattenel från Älvkarleby kraftverk
Bra Miljöval, en blandning av förnybar el från sol, vind, vatten och biomassa som är miljömärkt av Naturskyddsföreningen.

Och varför gör vi det här? Jo för att tillsammans kan vi göra skillnad för miljön. Tillsammans är vi starka! Redan på vikingatiden…eller ja kanske inte så långt tillbaka, men redan 1899 tog vi vårt första steg för en tryggare och ljusare framtid. Då kom elen till Norrtälje och den första gatubelysningen tändes i staden. Framtiden hade anlänt! Allt sedan dess har vi tagit små och stora steg för utvecklingen av bygden och en hållbar miljö.

I slutet av 1980-talet tar miljöfrågorna fart på allvar i samhället och vi startar utbyggnaden av fjärrvärme i Norrtälje. Ett antal år senare bygger vi även fjärrvärme i Rimbo och Hallstavik. Fjärrvärmen produceras med förnybart bränsle i form av flis och pellets. En annan miljösatsning vi genomfört är att vi har monterat solceller på vårt huvudkontor för att vi ska kunna vägleda kunder som funderar på att satsa på solenergi. Och sedan några år tillbaka har vi en laddstation för att uppmuntra fler att välja elbil. Allt för en bättre miljö.
Och nu har vi tagit ytterligare ett stort steg för en hållbar framtid genom att enbart strömma miljöel i våra kablar till alla våra kunder. Helt enkelt.

Grattis Roslagen!

Blir du också sugen på att teckna avtal med oss? Klicka här NU!

Pressmeddelande i pdf

Frågor & svar i pdf

« Tillbaka