Betalningssätt och faktura

OCR-nr

OCR nummer som används vid betalning till oss är alltid detsamma som ditt fakturanummer.

Fakturaförklaring

Har du svårt att förstå alla delar av din elfaktura? Eller undrar du vilken avtalsform du har? Ring oss så förklarar vi gärna för dig.

Här hittar du en liten guide om vad de olika kostnaderna består av.

E-faktura

För dig som är ansluten till Internetbanken kan vi erbjuda e-faktura som ett miljövänligt alternativ. En elektronisk faktura, i kombination med autogiro, är den absolut enklaste, säkraste och smidigaste betalningslösningen för alla parter.

E-faktura skickas med samma intervall som dina tidigare fakturor och när du loggar in på din Internetbank får du ett meddelande om att du har en e-faktura att betala. Där kan du då ta fram fakturaspecifikationen för granskning och sedan göra din betalning. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda, vilket minskar risken för fel. Har du kombinationen med autogiro behöver du inte ens titta på/godkänna fakturan utan betalningen sker genom autogiromedgivandet.

Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Om någon annan än den som står som betalningsansvarig hos oss ska betala fakturorna från sin internetbank så är det viktigt att den personen anger personnummer på den som står för abonnemanget i sin anmälan för att det ska fungera. Ange ditt 6-siffriga kundnummer och e-postadress.

Autogiro

Ett enkelt sätt att betala dina fakturor är med autogiro. Du får då en faktura (pappersfaktura eller e-faktura beroende på vad du valt) med uppgifter på belopp och förfallodatum. Beloppet dras sedan automatiskt från ditt konto.

Lättast att göra en anmälan för autogiro är via din internetbank. Ett annat enkelt alternativ är att göra anmälan via Autogiro Online. Du behöver tillgång till Bank-ID eller Mobilt Bank-ID för att verifiera anmälan. Ett tredje alternativ är att skiva ut och fylla i blanketten ”Autogiroanmälan” nedan. Den ska sedan skickas till Norrtälje Energi AB, Box 216, 761 23 Norrtälje. Naturligtvis går det också bra att ringa oss så skickar vi en blankett. Observera att anmälan avser autogirorutin för samtliga avgifter som faktureras genom Norrtälje Energi AB.

Mejlfaktura

Om du är intresserad av att få dina fakturor direkt till din mejladress vill vi att du mejlar oss på:

Klicka här för att se adressen

Vi behöver information om:
Kundnamn
Kundnummer
Mejladress dit du vill att vi skickar fakturorna
Namn och telefonnummer till kontaktperson

Även denna tjänst spar på miljön och är säker. Tänk dock på att kolla så din inkorg inte sorterar in fakturan under skräppost och om du byter mejladress behöver vi få veta det.