Betalningssätt och faktura

Fakturaförklaring

Har du svårt att förstå alla delar av din faktura? Eller undrar du vilken avtalsform du har? Ring oss så förklarar vi gärna för dig.
Här hittar du en liten guide om vad de olika elkostnaderna består av.

E-faktura

För dig som är ansluten till Internetbanken kan vi erbjuda e-faktura som ett miljövänligt alternativ. En elektronisk faktura, i kombination med autogiro, är den absolut enklaste, säkraste och smidigaste betalningslösningen för alla parter.

E-faktura skickas med samma intervall som dina tidigare fakturor och när du loggar in på din Internetbank får du ett meddelande om att du har en e-faktura att betala. Där kan du då ta fram fakturaspecifikationen för granskning och sedan göra din betalning. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda, vilket minskar risken för fel. Har du kombinationen med autogiro behöver du inte ens titta på/godkänna fakturan utan betalningen sker automatiskt genom autogiromedgivandet.

Om du gör anmälan om e-faktura via din Internetbank anger du ditt 6-siffriga kundnummer och e-postadress annars går det bra att använda formuläret nedan så utför vi ändringen.

Anmälan om e-faktura

Autogiro

Ett enkelt sätt att betala dina fakturor är med autogiro. Du får då en faktura (pappersfaktura eller e-faktura beroende på vad du valt) med uppgifter på belopp och förfallodatum. Beloppet dras sedan automatiskt från ditt konto.

Lättast att göra en anmälan för autogiro är via din internetbank. Ett annat enkelt alternativ är att göra anmälan via Autogiro Online. Du behöver tillgång till Bank-ID eller Mobilt Bank-ID för att verifiera anmälan. Ett tredje alternativ är att skiva ut och fylla i blanketten ”Autogiroanmälan” nedan. Den ska sedan skickas till Norrtälje Energi AB, Box 216, 761 23 Norrtälje. Naturligtvis går det också bra att ringa oss så skickar vi en blankett. Observera att anmälan avser autogirorutin för samtliga avgifter som faktureras genom Norrtälje Energi AB.

E-postfaktura

Om du är intresserad av att få dina fakturor direkt till din e-postadress fyller du i nedan formulär. Även denna tjänst spar på miljön och är säker. Tänk dock på att kolla så din inkorg inte sorterar in fakturan under skräppost och om du byter e-postadress behöver vi få veta det.