Betalningssätt och faktura

Kivra

Du tar emot din faktura från oss digitalt i stället för i pappersform genom att ansluta dig till Kivra. Kivra är en tjänst för säker digital post från tusentals företag och myndigheter. Den finns både på webben och som app. Tjänsten är gratis, säker och dessutom bra för miljön! Det tar bara några minuter att registrera sig med Mobilt BankID.

  • I Kivra kan du aktivera en betalfunktion och enkelt betala din faktura med ett klick.
  • Vill du hellre ha din faktura i internetbanken anmäler du e-faktura i formuläret via Mina Sidor, i internetbanken eller i formuläret längre ned på denna sida.
  • Om du är ansluten till Kivra men hellre vill ha din faktura som pappersfaktura i brevlådan kan du pausa Norrtälje Energi som avsändare. Det gör du under Inställningar när du är inloggad på ditt Kivrakonto.

E-faktura

För dig som är ansluten till en internetbank kan vi erbjuda e-faktura som ett miljövänligt alternativ. En elektronisk faktura, i kombination med autogiro, är den absolut enklaste, säkraste och smidigaste betalningslösningen för alla parter.

E-faktura skickas med samma intervall som dina tidigare fakturor och när du loggar in på din internetbank får du ett meddelande om att du har en e-faktura att betala. Där kan du då ta fram fakturaspecifikationen för granskning och sedan göra din betalning. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda, vilket minskar risken för fel. Har du kombinationen med autogiro behöver du inte ens titta på/godkänna fakturan utan betalningen sker automatiskt genom autogiromedgivandet.

Enklast gör du anmälan om e-faktura via Mina sidor. Om du gör anmälan om e-faktura via din internetbank anger du ditt 6-siffriga kundnummer och e-postadress. Ett tredje alternativ är att använda formuläret nedan så utför vi ändringen manuellt.

Anmälan om e-faktura

Autogiro

Ett enkelt sätt att betala dina fakturor är med autogiro. Du får då en faktura (pappersfaktura eller e-faktura beroende på vad du valt) med uppgifter på belopp och förfallodatum. Beloppet dras sedan automatiskt från ditt konto.

Lättast att göra en anmälan för autogiro är via Mina sidor annars går det också bra via din internetbank. Ett annat alternativ är att skriva ut och fylla i blanketten ”Autogiroanmälan” nedan. Den ska sedan skickas till Norrtälje Energi AB, Box 216, 761 23 Norrtälje. Naturligtvis går det också bra att ringa oss så skickar vi en blankett. Observera att anmälan avser autogirorutin för samtliga avgifter som faktureras genom Norrtälje Energi AB.

E-postfaktura

Om du är intresserad av att få dina fakturor direkt till din e-postadress fyller du i nedan formulär. Även denna tjänst spar på miljön och är säker. Tänk dock på att kolla så din inkorg inte sorterar in fakturan under skräppost och om du byter e-postadress behöver vi få veta det.

Fakturaförklaring

Har du svårt att förstå alla delar av din faktura? Eller undrar du vilken avtalsform du har? Ring oss så förklarar vi gärna för dig.
Här hittar du en liten guide om vad de olika elkostnaderna består av.