Ska du flytta?

Flyttdags?

Då har du en del att tänka på! Göra adressändring, packa flyttkartonger, fixa flyttbil och så var de det där med elen. Hur var det nu igen du skulle göra? Vid både inflytt och utflytt är det många bollar i luften och vi ska hjälpa dig att landa några av dem. Här finns en checklista över elfrågor vid flytt.

Börja här:

För att anmäla in/utflyttning, använd formulären till vänster, flyttblanketterna längst ner på sidan eller ring 0176-718 00 så hjälper vi dig.

Du ska flytta ut (så gör du med dina elavtal)

Du har två avtal – säg upp båda avtalen
Du är betalningsansvarig upp till 30 dagar efter att du anmält flytt. Säg därför upp både elnätsavtal och elhandelsavtal senast 30 dagar innan du flyttar.  Har du en annan elhandlare än Norrtälje Energi Försäljnings AB tar du kontakt med detta företag själv.

Meddela detta när du säger upp avtalen

 • personnummer, kundnummer eller namn
 • anläggnings-ID, en uppgift som finns på fakturan
 • ny adress, dit din slutfaktura ska skickas
 • den dag då avtalen ska sluta gälla = den dag ditt kontrakt upphör/skiftesdag enligt kontrakt
 • namnet på den som flyttar in efter dig, eller fastighetsägaren och gärna ett telefonnummer

Mätaren ska läsas av
När du flyttar ansvarar vi för att elmätaren läses av om du bor inom vårt nätområde. Är du endast elhandelskund hos oss så får vi mätarställningen från din elnätsägare.

Avtalen upphör
Om du är kund hos oss och vill flytta med ditt elavtal så meddelar du det till oss vid flytten så ordnar vi det. Annars upphör ditt elhandelsavtal i och med flyttanmälan.

Ändrad familjesituation
Vid separation eller dödsfall – när en bor kvar – kontakta elnätsföretaget och elhandelsföretaget. Avtalen är personliga. Det är därför inte självklart att det går att ta över ett avtal som någon annan i hushållet har tecknat.

Betalningsansvar för obetalda räkningar
Den som har tecknat avtalen är betalningsansvarig. Skulder avskrivs inte när du flyttar.

Du ska flytta in (så gör du med dina elavtal)

Två avtal – Elnät och Elhandel
Som kund behöver du två olika avtal. Det ena är ett elnätsavtal, med elnätsföretaget som äger elnätet dit du flyttar. Det andra är ett elhandelsavtal, med det företag som du köper el av, ditt elhandelsföretag.

Elnät
Anmäl inflyttning till (teckna avtal med) oss helst 30 dagar innan du flyttar in.  Elnätsavtalet är knutet till en viss adress och kan därför inte flyttas.

Dessa uppgifter behöver vi:

 • personnummer
 • namn
 • anläggningsadress
 • ev. avvikande fakturaadress
 • inflyttningsdatum enligt kontrakt = den dag då du får tillträde
 • ev. lägenhetsnummer, anläggnings-ID, mätarnummer eller fastighetsbeteckning
 • uppgifter om vem som bodde i bostaden före dig, om du känner till det

Om ni är två som flyttar ihop måste ni meddela vem som ska vara ansvarig för avtalen, eftersom både elnäts- och elhandelsavtal ska tecknas av samma person.

Elhandel
Norrtälje Energi AB är enligt lag skyldigt att anvisa ett elhandelsföretag så att du får el. Norrtälje Energi AB har Norrtälje Energi Försäljnings AB som anvisningsleverantör om du inte gör något eget val innan elnätsavtalet börjar gälla. I samband med tecknande av elnätsavtal bör du även teckna ett fast eller rörligt elhandelsavtal, annars får du anvisningspris som inte är det mest förmånliga man kan ha. Läs mer under vår produkt Elavtal.