Norrtälje Energi väljer Svea Solar för uppförande av Fågelsångens solelpark

27 oktober 2023

Norrtälje Energi har valt Svea Solar som totalentreprenör för uppförande av Fågelsångens solelpark i Norrtälje. Parken kommer att vara belägen på en tidigare deponi och ha en totalt installerad effekt på 1,3 MW. Montaget förväntas påbörjas i maj 2024 och driftsättning sker i slutet av sommaren.

Norrtälje Energi har genom sitt engagemang för att främja solenergi tagit ett stort steg mot att möta regionens energibehov med hjälp av förnybar energi. Den kommande solparken kommer att generera ett bra tillskott till elproduktionen i Norrtälje.
– Vi är glada att ha Svea Solar som vår partner för detta projekt. Svea Solar har en imponerande erfarenhet av stora solcellsinstallationer och delar vårt engagemang för hållbarhet. Tillsammans ser vi fram emot att göra Norrtälje mer långsiktigt hållbart genom att leverera mer förnybar energi till våra invånare, säger Tobias Dahlberg, vd Norrtälje Energi.

Magnus Bergqvist, försäljningschef på Svea Solar Solparker kommenterar projektet:
– Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att realisera denna park. Detta projekt representerar inte bara en möjlighet att ytterligare stärka vårt engagemang för förnybar energi, utan också att göra en verklig skillnad i Norrtälje. Vi ser fram emot att arbeta nära Norrtälje Energi för att säkerställa att denna solpark kommer att tillföra energi under en lång tid framöver och bidra till en mer hållbar framtid för alla.