Vi ökar möjligheterna till elbilsladdning i kommunen

7 september 2023

Enklare, synligare och på fler ställen. Under september byter Norrtälje Energis laddstationer utseende och betaltjänsten övergår till Eways, EasyPark och Mobill. Dessutom installeras ytterligare åtta laddstationer för elbilsladdning på nya platser i kommunen.

Totalt kommer antalet laddstolpar att utökas med 26 stycken, vilket innebär att tillgängligheten till elbilsladdning för boende och besökare i kommunen ökar väsentligt med 52 nya ladduttag till totalt 72 mot dagens 26.
– Vi ökar även servicen med flera olika val av betaltjänster med både app, RFID-kort och engångsbetalningar vid våra stationer. Synligheten blir också bättre med en ny gul design som leder till igenkänning av vår företagsprofil, säger vd Tobias Dahlberg.

Stöd från Klimatklivet
Norrtälje Energi har med hjälp av investeringsstöd från Klimatklivet fått möjlighet att sätta upp destinationsladdare på platser som kommersiella aktörer inte prioriterar.
– Vi kommer under hösten att söka ytterligare bidrag från Klimatklivet för att utöka laddningsmöjligheter i fler delar av kommunen. Med vår nya betal- och övervakningstjänst via Eways kan vi nu också erbjuda andra som äger laddstolpar att övervaka och ta betalt för laddning vid sina egna laddstationer, säger Tobias som nedan står tillsammans med utvecklingsansvarig energitjänster Malin Strömgren.

Utökad tillgänglighet och enklare betalningsmöjligheter
Norrtälje Energi har i uppdrag av ägaren Norrtälje kommun att förstärka laddinfrastrukturen i hela kommunen. Sedan tidigare finns laddstationer på flera platser i centrala Norrtälje, men under hösten tar företaget ett rejält kliv framåt genom att utöka tillgängligheten för laddning. Destinationsladdare kommer att placeras vid färjeterminalen i Grisslehamn, i Hallstaviks centrum, vid Hallstaviks bad samt i Edsbro, och i Rimbo blir det tre stationer som placeras vid Arkadien, Bålbroskolan och pendlarparkeringen vid Bangårdsvägen. Norrtälje förstärks med ytterligare laddstolpar vid Tingsrätten.

I samband med detta kommer betalningsfunktionen att ändras från den nuvarande lösningen till fler möjliga alternativ, bland annat telefonapp och RFID-kort/brickor från Eways samt parkeringsappen EasyPark. Man kan också välja att betala via Mobill, antingen i telefonapp eller engångsbetalning med betalkort på hemsidan.

Klimatklivet logga

Förstärkt laddinfrastruktur med stöd av Klimtaklivet.

Gul laddstolpe med röd elbil intill