”Musik ger så mycket”

3 juli 2024

Norrtälje Energi fick äran att tillsammans med Norrtelje Jazzclub dela ut två stipendier på 5 000 kr vardera till musikerna August Stark och Ragnar Roman.

Stipendierna delades ut under Norrteljes Jazzdagar i lördags den 29 juni. Båda stipendiaterna är uppvuxna i Norrtälje kommun och har goda musikminnen från bland annat Ungdomshuset Verket (numera Magasinet) och Kulturskolan.

– Jag fick allt ifrån Kulturskolan här i Norrtälje. Musik ger så mycket. Men det vore så klart roligt och trevligt för Norrtäljes ungdomar om det fanns ett musikgymnasium i Norrtälje, det finns inte idag, säger August.

Båda musikerna är klara med sina utbildningar och har lite olika planar för framtiden, men en sak är säker – den innehåller musik.

Hur fick ni reda på att ni kunde ansöka om det här stipendiet?

– Jag satt och letade efter gigg i Norrtälje och såg informationen om att man kunde söka stipendiet. Det var sista dagen så jag fick skynda mig att skicka in ansökan, säger Ragnar.

– För mig kom det upp mitt flöde när jag satt och scrollade på Facebook och då såg jag att man kunde söka, säger August.

 

Snabbfakta om vinnarna

Namn: August Stark, 20 år
Främsta instrument: Trummor
Utbildning: Mellansels folkhögskola i Mellansel
Med i band: Mellansel Stompers
Vad ska du göra med pengarna: Jag hade tänkt att åka upp till Umeå och gigga. En del pengar kommer väl gå till tågresor dit  (eftersom tågresor är dyrt).

Namn: Ragnar Roman, 20 år
Främsta instrument: Elbas
Utbildning:  Framnäs folkhögskola utanför Piteå
Med i band: Öjebytrio
Vad ska du göra med pengarna: Bland annat köpa privatlektioner, för att kunna söka in till högskola.

 

Barn och ungdomar är vår framtid

Norrtälje Energi stöttar många lokala barn- och ungdomsverksamheter, eftersom barnen och ungdomarna är vår framtid. Det är en del av arbetet med att våra affärsverksamheter ska vara till nytta och glädje för alla våra invånare i Norrtälje kommun och det är därför vi bland annat sponsrar ett  40-tal klubbar och aktiviteter som rör samhälle, kultur och idrott.

Två unga män står utomhus och ser in i kameran. Det är grönskande sommar bakom dem. De ser nöjda och glada ut.